Hvidkålsgryde med oksefars – en god hverdagsret
Og en god måde at få brugt hvidkål på. Som udgangspunkt
brugte jeg en opskrift fra Aarstiderne. Det var oprindeligt en wokret med
oksekød i strimler, men jeg lavede retten i en almindelig gryde og brugte oksefars
i stedet. Men ellers krydrede jeg den nogenlunde på samme måde.
(2 personer)
olie
1 rød chili
fintrevet ingefær
1-2 spsk soja
½ dl æblejuice
Varm lidt olie i en gryde og svits oksefarsen til den har
fået farve. Snit hvidkålen fint. Tag oksefarsen op af gryden, kom lidt mere
olie i og tilsæt hvidkålen og lad den svitse, til kålen har fået farve. Tilsæt
finthakket chili og fintrevet ingefær. Vend oksefarsen i kålen sammen med soja,
æblejuice og sesamfrø (gem lidt sesamfrø til at drysse på som pynt til sidst)og
varm det hele igennem. Serveres med dagens salat.
Super lækker måde at lave hvidkål på. Tak for det.
SvarSletDejligt at du kunne bruge opskriften. Hvidkål og oksefars er altid godt sammen.
SvarSlet