lørdag den 17. marts 2012

Hvidkålsgryde med oksefars


Hvidkålsgryde med oksefars – en god hverdagsret

Og en god måde at få brugt hvidkål på. Som udgangspunkt brugte jeg en opskrift fra Aarstiderne. Det var oprindeligt en wokret med oksekød i strimler, men jeg lavede retten i en almindelig gryde og brugte oksefars i stedet. Men ellers krydrede jeg den nogenlunde på samme måde.

 Hvidkålsgryde med oksefars – min version
(2 personer)
250 g oksefars
250 g hvidkål
olie
1 rød chili
fintrevet ingefær
1-2 spsk soja
½ dl æblejuice
50 g sesamfrø
Varm lidt olie i en gryde og svits oksefarsen til den har fået farve. Snit hvidkålen fint. Tag oksefarsen op af gryden, kom lidt mere olie i og tilsæt hvidkålen og lad den svitse, til kålen har fået farve. Tilsæt finthakket chili og fintrevet ingefær. Vend oksefarsen i kålen sammen med soja, æblejuice og sesamfrø (gem lidt sesamfrø til at drysse på som pynt til sidst)og varm det hele igennem. Serveres med dagens salat.

2 kommentarer:

  1. Super lækker måde at lave hvidkål på. Tak for det.

    SvarSlet
  2. Dejligt at du kunne bruge opskriften. Hvidkål og oksefars er altid godt sammen.

    SvarSlet