Lækkert pandekagefyld med kalkun og kål
På Hjerteforeningens hjemmeside faldt jeg over denne
opskrift på rugmelspandekager med kål og kylling og den måtte prøves. Jeg
skiftede kyllingekødet ud med kalkunkød, som jeg marinerede inden det blev
stegt. Men ellers fulgte jeg stort set opskriften.
Rugmelspandekager med kål og kalkun – min version
(4 personer eller 2 personer 2 dage)
3 æg
1½ dl vand
1 knsp salt
oliemargarine
2 spsk olivenolie
1 spsk sød chilisovs
1 fed hvidløg
stdt chili
salt, peber
2 løg
4 tomater
4 spsk persille
Skær kalkunschnitzlerne ud i små tern. Pisk olie og
chilisovs sammen med presset hvidløg og stødt chili samt salt og peber. Vend
kalkunkødet i marinaden og lad den stå mindst en halv time, gerne længere. Pisk
æggene sammen. Rør kærnemælk, vand, salt, rugmel og hvedemel i. Lad dejen hvile
30 min. i køleskabet. Varm panden op og bag pandekagerne i en lille klat
oliemargarine. Steg kalkunkødet mørt på en anden pande. Løgene skæres i tynde
både og kålen snittes. Vandet bringes i kog i en gryde med lidt salt. Løg og
kål kommes i, når vandet koger. Lad det småkoge i 3-5 minutter. Afdryp
grønsagerne i en sigte, kom dem i en skål og krydr med salt og peber. Skær
tomaterne i tern. Bland kål og løg med kalkuntern og tomattern samt hakket
persille. Pandekagerne smøres med flødeost og fyldet kommes på. Inden
serveringen kan pandekagerne evt. lige varmes et øjeblik i ovnen. Serveres med
dagens salat.
Note: Fyldet var let og lækkert. Pandekagedejen havde jeg
lidt problemer med. Dejen blev meget tyk (måske p.g.a. kærnemælken) og det var
svært at lave store pandekager. De gik også nemt i stykker, synes jeg. Så
fyldet vil jeg gerne lave igen, men næste gang vil jeg nok bruge en anden dej.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar