onsdag den 17. november 2010

Majas gratinfad

Denne opskrift har hørt til blandt Datterens favoritter lige siden jeg fandt på den. Også andre børn har været glade for den ligesom en del voksne. Det er en nem, billig og hurtig ret. Og så kan den i øvrigt bruges som grundopskrift til en masse variationer – forestiller jeg mig. For her i huset skal den laves som den plejer, ellers er der nogen, der bliver skuffet!


Maja gratinfad
(2-3 personer)
150 g pasta – gerne fuldkorn
3 æg
1 dl mælk
100 g revet ost – gerne mager
pølser efter smag og ønske, vi bruger ofte 4 stk. wienerpølser
1 spsk sennep
salt og peber

Pastaen koges og afkøles. Lægges derefter i et smurt ildfast fad. Pølserne skæres i skiver og blandes med pastaen. De tre æg piskes med mælk, sennep, salt og peber samt halvdelen af den revne ost. Æggemassen hældes over pasta og pølser og resten af den revne ost fordeles over. Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter. Spis en god gang salat eller råkost til, så man også får dækket behovet for grønt.

2 kommentarer:

  1. Hvad skal ovnen stå på?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hov, det var vist en forglemmelse. Ovnen skal stå på 200 grader.

      Slet